Prajitura aromata de lamaie cu ulei de catina si miere

Prajitura aromata de lamaie te poarta cu gandul la o zi linistita de vara. Lamaia integrala este baza acestei prajituri aromate cu gust citric si parfumat. Ingredientul surpriza este amestecul de ulei de catina cu miere care da prajiturii o aroma intensa. Rezultatul va fi un desert sanatos pentru intrega familie.

Uleiul ecologic de catina cu miere este produs concentrat in acizi esentiali Omega 7,3,6,9, beta-caroten, vitaminele C, A, B1, B2, E și K, magneziu, calciu, fier si potasiu.

Lămâia este o sursă foarte bogată în compuşi chimici vindecători, care îmbunătăţesc imunitatea, întăresc vasele de sânge si ajută la vindecarea pielii.

INGREDIENTE

8-10 portii, 1 ora

113 g unt ( scoate untul cu 30 de minute inainte)
180 g zahar ( eu prefer zaharul de flori de cocos ce are o aroma aparte si un indice glicemic scazut)
20 g amestec ulei ecologic de catina cu miere
350 g faina
2 oua
65 g iaurt grecesc
1 lingurita vanilie
doua lamai curatate de coaja taiate in cuburi fara samburi
zeama de la o lamaie
1 1/2 lingurita praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu

Incinge cuptorul cu ventilator la 175C‍.

Pune lamaile curatate impreuna cu un praf de sare intr-un vas si adauga apa cat sa le acopere. Pune amestecul pe foc si lasa la foc mic pentru 15 min. Strecoara apoi lamaile si apoi paseaza-le impreuna cu zeama de lamaie si o lingura din apa in care au fiert. Pune amestecul deoparte la racit.

Intr-un bol amesteca faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si 1/2 lingurita de sare. Lasa deoparte pentru mai tarziu.

Intr-un alt bol amesteca untul pana obtii o crema timp de 2 minute si apoi adauga treptat zaharul. Adauga uleiul de catina cu miere si amesteca pana vei obtine o crema la fel ca la banana bread. Peste crema adauga ouale unul cate unul si amesteca bine.

In acest punct, incepe sa adaugi in compozitia cu oua cate o lingura alternativ din amestecul cu faina si iaurtul grecesc pana vei incorpora toata faina.La final adauga vanilia si lamaile pasate care s-au racit intre timp.

Transfera compozitia intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt si da la cuptor pentru 35-40 de minute, sau pana cand centrul prajiturii este copt si trece testul scobitorii.

Las-o la racit 20 de minute. Scoate-o din forma si ai putina rabdare sa se raceasca complet pe un gratar. Se poate servi ca atare sau impreuna cu frisca si orice fructe proaspete de sezon capsuni, zmeura, afine, piersici aromate si zemoase.

Impreuna cu  un ceai rece racoritor din catina si lavanda, acest desert parfumat si acrisor,  va fi apreciat de intreaga familie.

  1. Energovita
    | Răspunde

    We take your recommendation as an appreciation for the quality of the photos posted. The pictures in the article belong entirely to us and are made by us in our location.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *