Sursa rara de
OMEGA - 7
Bogata in
OMEGA - 3,6,9
Vitaminele
C,A,B1,B2,B6,E,K
Continut bogat de
BETA-CAROTEN
CATINA
Catina este un arbust cunoscut inca din antichitate pentru beneficiile sale. Cei care au descoperit calitatile deosebite ale acestui mic fruct portocaliu au fost tracii, grecii, chinezii, celtii si slavii. O intalniti sub denumirea hippoohae rhamnoides sau catina alba.
BENEFICII
Catina joaca un rol important in sustinerea sistemului imunitar, a unei vederi normale si a sanatatii cardiovasculare.
Preparatele pe bază de cătină au numeroase indicaţii terapeutice, fiind recomandate pentru tratarea a numeroase afecţiuni precum cele hepatice, endocrine, digestive, gastroduodenale sau a ulcerului gastric. Tot la nivel intern, cosumul de cătină este indicat în avitaminoze, deficitul de vitamine din organism ce slăbeşte sistemul imunitar.
La nivelul pielii, cătina vindecă cu succes eczemele, urticaria, infecţiile, pojarul, erupţiile cutanate şi dermatozele. Surmenajul, stările letargice, stresul, depresia şi anxietatea pot fi şi ele tratate cu preparate din cătină, la fel ca afecţiunile oculare sau ateroscleroza (îngustarea arterelor prin care circulă sângele).
Cel mai des, cătina este întrebuinţată în tratarea răcelilor şi a virozelor respiratorii, având un mare aport de vitamine şi substanţe ce întăresc sistemul imunitar şi ajută organismul în lupta împotriva viruşilor.
Din aceste considerente, fructele de catina ar trebui sa faca parte dintr-o dieta zilnica echilibrata.
Catina este bogata in Omega 3,6,9 si Omega 7 precum si in beta-caroten si o serie de minerale si vitamine dintre care enumeram Vitamina C, A, E,K, B, potasiu, magneziu, fier, calciu.
Omega 7 - Este un acid gras esential pe care il regasim din abundenta in pulpa boabelor de catina. Cunoscut si sub denumirea de acid palmitoleic, Omega 7 este un acid gras esential pe care il gasim rar in plante, dar face minuni pentru sanatate. Multe studii asupra acizilor grasi Omega-7 se refera la capacitatea lor de a combate efectele nocive ale simdromului metabolic si de a sprijini sanatatea cardiovasculara. Tulburarile metabolice pot include tensiunea arteriala ridicata, zahar in sange, excesul de grasime corporala si niveluri de cholesterol anormale.
Vitamina C - Fructele de catina reprezinta o sursa natural importanta de Vitamina C. In uleiul de catina veti regasi 450 mg de Vitamina C in comparatie cu 56 mg Vitamina C din portocale. Este recunoscuta importanta Vitaminei C pentru sistemul imunitar si sanatatea inimii. Vitamina C contribuie la scaderea colesteroluli din sange, creste absortia fierului si ajuta organismul in lupta cu radicalii liberi, contribuie la formarea colagenului.
Beta -caroten - Culoarea portocalie a fructelor de catina poate fi atribuita continutului rdicat de beta-caroten. Beta-carotenul este un tip de caotenoid pe care il putet regasi in alte legume cum ar fi morcovi, cartofi dulci. Corpul uman transforma beta-carotenul in Vitamina A, vitamina responsabila cu imbunatatirea acuitatii vizuale, functiilor imunitare, precum si in cresterea celulelor si a tesutului osos.
Beneficii pentru sanatate
Efect imunostimultor. Cătina ajută organismul să se menţină sănătos şi puternic şi, la nevoie, să lupte împotriva bolilor. Mai mult, are proprietăţi antibiotice şi combate direct infecţiile bacteriene.
Efect vitaminizant. Fructele de cătină conţin aproape toate mineralele şi vitaminele necesare organismului uman. Un pahar de suc, o lingura de pudra sau fructe uscate, o lingurita de ulei consumat dimineaţa, va pot asigura porţia de vitamine şi energie pe tot parcursul zilei.
Efect depurativ. Ajută organismul să elimine toxinele atât din sistemul digestiv cât şi de la nivelul ficatului, contribuind la o mai bună funcţionare a acestora.
Efect antioxidant. Cătina este plină de antioxidanţi puternici ce ajută la neutralizarea radicalilor liberi, a substanţelor toxice preluate din mediu şi previn apariţia celulelor canceroase.
Efect antiinflamator. Cătina este un bun antiinflamator şi antibacterian nu doar la nivel intern, fiind des utilizată şi în tratarea afecţiunilor pielii, rănilor sau arsurilor.
Efect cicatrizant. În administrarea externă cătina are un puternic efect cicatrizant, hrăneşte pielea şi o ajută să se refacă. Poate fi folosită cu succes ca înlocuitor al loţiunilor sau cremelor calmante de după expunerea la soare.
Efect emolient. Sunt multe produse cosmetice în compoziţia cărora regăsim cătina sau uleiul de cătină, în special în cremele pentru picioare, ce înmoaie pielea şi ajută la refacerea stratului afectat.
Efect citoprotector. Cătina este scutul ce apără celulele organismului de tot ce este toxic şi nociv şi contribuie la menţinerea stării de sănătate a organismului.
ENERGOVITA IN DIETA TA
Produsele ENERGOVITA vin in sprijinul dumneavoastra si va ajuta sa va bucurati de beneficiile consumului acestui fruct minune. Pentru cei care sunt obisnuiti cu un gust puternic, recomandam sucurile de catina. Incepeti ziua cu un bust de energie adaugand pudra de catina sau fructe deshidratate cu zahar de cocos peste cereale, musli, iaurt. Salatele, briosele si terciul de ovaz vor avea o savoare aparte adaugand pudra de catina sau fructe deshidratate de catina. Adaugati o lingurita din amestecul de miere cu catina ENERGOVITA peste clatite sau peste o felie de paine prajita si veti avea un desert delicios si plin de vitamine si minerale. Pielea dumneavoastra va radia si va arata mai ferma cu cateva picaturi de ulei de catina folosite zilnic in iaurt, peste cereale, in smoothiuri. Adaugati cateva picaturi de ulei de catina in crema hidratanta si veti obtine o veritabila crema antirid.
AGRICULTURA PROPRIE ECO
Cand am inceput afacerea in domeniul agriculturii eco, am ales un nume care sa vorbeasca de la sine despre companie si despre valorile ei: Green First Farm! Nu este vorba numai despre cultura produselor organice, ci, mai inainte de toate, este vorba despre conceptul pe care dorim sa il promovam: Respect, Puritate, Calitate si Onestitate.
SORTIMENTE
Mara si Clara. Cele doua varietati de catina pe care le cultivam.
Clara, la inceput de august, cu fructul mare, galben-portocaliu, fruct suculent, pielita subtire, 78g/100 fructe, Vitamina C 340 mg%, Carotene 3,9 mg%.
Mara, cu fruct mare, la inceput de septembrie, gust intens, portocaliu, 64g/100 fructe, Vitamina C 380 mg%, iar Caroten 12,84mg%.
Catina ecologica deshidratata cu nectar de cocos 100g
Omega -7 este o grasime monosaturata, care a fost studiata pentru sustinerea sanatatii cardiovasculare, a imunitatii si a metabolismului. Beta-carotenul, responsabil de culoarea portocalie, este transformat de organismul uman in Vitamina A(retinol), vitamina necesara pentru o piele si mucoase sanatoase, un sistem imunitar si o sanatate buna a ochilor. Catina este o sursa importanta de Vitamina C si E, acid folic, fibre, potasiu, cupru si magneziu. Vitamina E contribuie la protectia celulelor impotriva stresului oxidativ. Potasiul contribuie la functionarea normala a muschilor, a sistemului nervos si la mentinerea tensiunii arteriale normale.
Ceai Ecologic de fructe de catina, 60 g
Amestecul nostru de ceai este potrivit pe intreaga perioada a anului, in special in perioada rece atunci cand riscul de răceli este în creștere iar corpul tau are nevoie de o ceașcă fierbinte de ceai și un sistem imunitar deosebit de puternic.
Ceaiul de catina ENERGOVITA este un amestec de frunze si fructe de catina, care este bun atat pentru corpul tau, cat si pentru sufletul tau. Ceaiul de frunze si fructe de catina reprezinta o sursă de vitamine, antioxidanti, aminoacizi, acizi grași și minerale ce îmbunătăţesc tensiunea arterială, reduc colesterolul şi stimulează imunitatea.
Pudra Ecologica de Catina
Pudra de catina ENERGOVITA este un produs obtinut din recolta locala.
Produs ecologic fara aditivi si conservanti.
Ceai Ecologic de Catina
Amestecul nostru de ceai este potrivit pe intreaga perioada a anului, in special in perioada rece atunci cand riscul de răceli este în creștere iar corpul tau are nevoie de o ceașcă fierbinte de ceai și un sistem imunitar deosebit de puternic.
Ceaiul de catina ENERGOVITA este un amestec de frunze si fructe de catina, care este bun atat pentru corpul tau, cat si pentru sufletul tau. Ceaiul de frunze si fructe de catina reprezinta o sursă de vitamine, antioxidanti, aminoacizi, acizi grași și minerale ce îmbunătăţesc tensiunea arterială, reduc colesterolul şi stimulează imunitatea
Ceai ecologic de Catina cu Lavanda 70g
Amestecul nostru de ceai este potrivit pe intreaga perioada a anului, in special in perioada rece atunci cand riscul de răceli este în creștere iar corpul tau are nevoie de o ceașcă fierbinte de ceai și un sistem imunitar deosebit de puternic.
În ceaiul ENERGOVITA, veti regasi substante nutritive valoroase care susțin sistemul imunitar. Amestecul este pe baza de catina, frunze si fructe presate si uscate la o temperatura scazuta. Florile de lavanda dau ceaiului o aroma speciala.
Catina ecologica deshidratata
Fructele de catina sunt o sursa minunata de acizi grasi, Omega 7 si beta-caroten. Omega -7 este o grasime monoinsaturata, care a fost studiata pentru sustinerea sanatatii cardiovasculare, a imunitatii si a metabolismului. Beta-carotenul, responsabil de culoarea portocalie, este transformat de organismal uman in Vitamina A(retinaol), de care avem nevoie pentru pielea si mucosae sanatoase, sistemul imunitar si o sanatate buna a ochilor. Catina este o sursa importanta de Vitamina C si E, acid folic, fibre, potasiu, cupru si magneziu. Vitamina E contribuie la protectia celulelor impotriva stresului oxidative. Potasiul contribuie la functionarea normala a muschilor, a sistemului nervos si la mentinerea tensiunii arteriale normale.
Ceai Ecologic de Catina cu Lavanda, 70g
Amestecul nostru de ceai este potrivit pe intreaga perioada a anului, in special in perioada rece atunci cand riscul de răceli este în creștere iar corpul tau are nevoie de o ceașcă fierbinte de ceai și un sistem imunitar deosebit de puternic.
În ceaiul ENERGOVITA, veti regasi substante nutritive valoroase care susțin sistemul imunitar. Amestecul este pe baza de catina, frunze si fructe presate si uscate la o temperatura scazuta. Florile de lavanda dau ceaiului o aroma speciala.
Crema Immuno Joy 300g
Crema Immuno Joy 300g
- Fără zahăr rafinat, fără lactoză, fără ulei de palmier
- Fără conservanți
- Îndulcită cu sirop de agave
- Produs vegan / de post
Cremă de migdale vegană cu ingrediente curate și atent alese. Migdale rumenite la cuptor și cătină bio românească de la Energovita.
Suc de Catina Ecologic 250 ml
- !00 % Suc pur de catina nediluat
- Fara adaos de zahar sau alti indulcitori
- Fara conservanti
- Certificat ecologic
- Suc obtinut prin presarea la rece a fructelor ecologice de catina din plantatia proprie
- Concentrat in Vitamina C si Omega 7
DIN ANTICHITATE CATINA A FOST CONSIDERATA UN FRUCT MIRACOL SI O SURSA PRETIOASA DE
OMEGA-7 SI OMEGA-3,6,9, BETA-CAROTEN, ACID FOLIC SI VITAMINE C, A, B1, B2, E, K.
Cei peste 190 de compusi biologici activi si in rating mare pe scara ORAC plaseaza catina in categoria super-alimente.
Catina este una dintre cele mai bogate plante in acidul gras esential Omega-7. Acest acid esential, numit si acid palmitoleic, este gasit foarte rar in plante si este un element esential pentru sustinerea sanatatii. Multe studii arata ca Omega-7 contribuie la un metabolism bun si sustine functia cardiovasculara. Culoarea vibranta portocalie ale acestor fructe mici este datorata beta-carotenului care ajuta la absortia si sustinerea vitaminei A in organism. De asemenea, catina abunda in vitamina C, importanta in imunitate. Fructele de catina contin de peste 10 ori mai multa vitamina C decat o portocala si de 5 ori mai mult beta-caroten decat morcovii.
REINCARCA-TI MINTEA, TRUPUL SI SUFLETUL
DE CE IUBIM CATINA?
Frunzele, florile, semintele si fructele sunt folosite integral pentru proprietatile lor medicale tamaduitoare. Fructele sunt un sprijin pentru organismul uman in multe functii: imbunatatirea vederii, contribuie la o functionare optima a creierului si a sistemului nervos, imbunatateste concentrarea si memoria, coboara colesterolul, imbunatateste circulatia limfatica, reduce foamea (datorita Omega 7), imbunatateste aspectul pielii si parului (datorita Omega 3, 6, 7 si 9), neutralizeaza radicalii liberi in corp, incetineste procesul de imbatranire, reduce inrosirea pielii si reduce de asemenea bolile asociate cancerului.
Una dintre cele mai recunoscute si eficiente beneficii ale catinei este aceea de regenerare a tesuturilor. De la taieturi adanci pana la ulcer, varietatea de vitamine ajuta pielea sa se refaca in mod natural mai rapid. Cu antioxidanti puternici, catina ajuta celulele pielii sa se regenereza prin intermediul Vitaminelor A, C si un complex de B-uri. Catina contine de asemenea calciu, magneziu, potasiu, fier si sodiu, care sunt temelia sanatatii pielii.