Remedii naturale pentru creşterea imunității

In aceste zile, mai mult ca oricand, ne punem intrebarea: cum imi pot imbunatati sistemul imunitar?

Sistemul imunitar ne protejeaza impotriva microorganismelorcauzatoare de boli. Uneori, sistemul imunitar este slabit si nu poate functiona corespunzator. Acesta este momentul in care orice virus poate deveni periculos pentru sanatate. 

Consolidarea sistemului imunitar este poate cel mai important pas în obținerea rezistenței la boli. Imunitatea se referă la capacitatea sistemului imunitar, la structurile biologice ale organismului, procesele și organele care sunt special dezvoltate pentru combaterea infecțiilor și, prin urmare, pentru prevenirea bolilor. 

Moduri sanatoase de a va intari sistemul imunitar.

Primul lucru pe care ar trebui sa-l  facem este sa alegem un stil de viata sanatos. Corpul nostru, inclusiv sistemul imunitar, va functiona mai bine atunci cand punem in practica mai multe principii sanatoase de viata:

  • adoptarea unei diete bogata in fructe si legume
  • efectuarea de exercitii fizice in mod constant
  • asigurarea unui program optim de somn
  • reducerea consumului de alcool si renuntarea la fumat
  • mentinerea unei greutati corporale optime

Cresterea imunitatii intr-un mod natural si sanatos

Putem contribui la cresterea imunitatii prin consumul de remedii naturale. Potrivit unui studiu publicat de o echipa de cercetare de la Ehwa Womans University Medical Center,  bacteriile probiotice extrase din fructul de catina fermentat au avut au avut o mulțime de lactobacillus gasseri (L. gasseri), care reprimă activarea purinei, o sursă de energie necesară pentru mutația noului coronavirus. Cercetătorii, conduși de profesorul Yoon Ha-na de la Departamentul de Urologie, au descoperit, de asemenea, fructele de cătină au cantități abundente de ehstreptococ thermophilus și lactobacillus rhamnosus, care au același situs de legare chimică la COVID-19. De asemenea, au confirmat nouă antioxidanți, șase minerale și 16 aminoacizi. Profesorul Yoon se așteaptă ca bacteriile probiotice din fructele de cătină să fie un tratament suplimentar pentru a suprima răspândirea COVID-19 prin inhibarea activității purinei.

Este important deci sa avem zilnic grija de imunitatea noastra si sa profitam de remediile naturale care ajuta functia imunitara si vin si cu alte beneficii dovedite pentru sanatate. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *